30 juli t/m 4 sept. 2021

Galerie Skarsterlân organiseert een tentoonstelling van schilderijen van Anske de Boer, Tom Ch. Reeders, Ada Stel, Riky Alers-Jeurissen en Ian Jongerius.

Vrijdag en zaterdag 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 06 516 816 36

ANSKE DE BOER

Tekent en schildert al zijn hele leven.Werd opgeleid in Utrecht tot restauratie-beeldhouwer. Werkte door het hele land in opdracht van musea en de Rijksmonumentendienst. Moest door fysieke ongemakken het werk staken en greep terug op tekenen en schilderen. Maakte een ommezwaai van realisme naar abstract.(zijn grote inspiratiebronnen zijn het werk van Mark Rothko en Gerhard Richter) Hij maakt pasteuze abstracte schilderijen.

anske de boer 2anske de boer 3

TOM CH. REEDERS

Tom Ch Reeders doet mee met enkele schilderijen, waarvan hij zegt:In de huidige wereldzien we,ervaren we,dat in ons land en andereWesterse landen,normen en waarden verschuiven. Waarden die grotendeels uit onze Christelijke traditie komen.Bijvoorbeeld: Zondag is een rustdag.Het individu neemt zelf zin plaats in en denkt overal een antwoord op te hebben en heeft Christus zijn welverdiende pensioen gegeven.
Het is tijd voor de nieuwe heiligen.

de heilige balanceert op het oude fundamentjezus geniet van zijn pensioen

ADA STEL

vestigde zich in1979 als zelfstandig kunstenaar in IJlst. Na een verhuizing naar Tjerkwerd groeide ze uit tot een veelzijdig beeldend kunstenaar, die zich internationaal door haar studiereizen liet inspireren. Haar werk wil een eerbetoon zijn aan vrouwen en kent hoogtepunten met exposities in Parijs, Japan en…..Joure, want ze woont hier sinds 2019. In deze Zomerexpositie zijn van haar enkele schilderijen te zien en een aantal bronzen beelden.

ada stel 1ada stel 2ada stel 3ada stel 4

RIKY ALERS-JEURISSEN

In Limburg was Riky werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en volgde ze de Lerarenopleiding Tekenen en Schilderen aan de Fontys Hogeschool. Door haar langdurig verblijf in West-Afrika en Latijns-Amerika en de vele reizen die ze maakte, werd ze geïnspireerd door diverse culturen. Dat resulteerde in kleurrijke schilderijen, waarbij muziek een van haar thema’s was. Toen Riky zelf flamenco ging dansen, was dat voor haar weer een nieuwe bron van inspiratie. Sinds 2011 woont ze op Schiermonnikoog, waar de zee, de duinen en het wad haar werk beïnvloeden.

riky2riky3

IAN JONGERIUS

maakte voor deze tentoonstelling 25 schilderijtjes over Griekenland (Hellas) zijn werk blijft een mix van realisme en abstractie,geinspireerd door archeologie en architectuur.Zijn galerie start weer op na een lange tijd gedwongen covid 19 rust.

ian jongerius 1ian jongerius 2ian jongerius 3

Adres

Buitenaangezicht Galerie Skarsterlan

Galerie Skarsterlân
Einde Torenstraat/ hoek Krim 6
8501 BL Joure

Openingstijden

Vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
Op afspraak: 06-516 816 36